ACNÉ

ACNÉ


ACNÉ is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Het is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid en wordt beïnvloed door hormonen.  Meestal komt het voor op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug.


Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit ACNÉ. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Deze kan psychische problemen geven. Acné begint vaak rond de puberteit en kan zo'n vijf tot tien jaar duren. Maar er zijn ook genoeg dertigers die nog steeds ACNÉ klachten hebben. Het komt voor dat volwassenen die nooit eerder last van puistjes hadden opeens ACNÉ krijgen. Het is belangrijk om snel in te grijpen, voordat er littekens kunnen ontstaan.


Vergoeding vanuit zorgverzekering

Omdat ik in het bezit ben van een acné specialisatie word een acnébehandeling vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door veel zorgverzekeraars. Ik adviseer je contact op te nemen met je zorgverzekeraar om te informeren welke behandeling en vergoeding gedekt is in jouw polis. Wil je weten hoe jouw acné kan worden aangepakt? Neem contact op voor persoonlijk, professioneel en vrijblijvend advies op maat.

ACNÉ manueel  -  dieptereiniging gezicht of rug

Dit is een uitgebreid dieptereiniging. De huid wordt voor behandeld met een lijnzaadpakking of peeling, hierna is de huid geweekt en worden de onzuiverheden verwijderd. De huid wordt in balans gebracht door een kalmerend masker en de behandeling wordt afgesloten met een dag/nachtverzorging.


Microdermabrasie 

Microdermabrasie geeft de grauwe hoornlaag een heldere frisse en matte tint en opent verstopte poriën.

Ook is het effectief op littekens en rimpels.


Fruitzuurpeeling

Een fruitzuurpeeling verweekt de bovenste laag van de huid. Doordat de dode huidcellen niet meer samenkleven, gaat de huid versneld afschilferen.

Door het afschilferen van de dode huidcellen worden poriën niet meer afgesloten waardoor talgkliertjes minder snel kunnen verstoppen en ontsteken. De ontstekingremmende werking van fruitzuur is daardoor uitermate geschikt is om verschillende vormen van acne te behandelen.

Een enkele behandeling kan de huid absoluut diep reinigen en opfrissen, maar acne wordt het best behandeld in kuurvorm, ondersteund door thuisgebruik van de juiste huidverzorging. Een acne kuur omvat 3 behandelingen in de salon met minimaal 1 week en maximaal 2 weken ertussen.

De behandeling: een dieptereiniging, fruitzuurpeeling, LMA Active Care liposoomserum en een ampul.


LED lichttherapie

LED Lichttherapie is een natuurlijke en veilige manier om de huid te verbeteren.

Deze techniek kan worden ingezet als ondersteuning voor het verminderen van ontstekingen bij acné. Vooral in de vorm van een kuur.  Deze wetenschappelijk ontwikkelde lichtbron bevat geen schadelijk UVA- of UVB- of infraroodstralen en is daarom volkomen veilig. LED is licht wat niet behoort tot de lasers. Hierdoor wordt weefsel niet beschadigd.


Lymfedrainage

Om afvoer van afvalstoffen te bevorderen kan als ondersteuning lymfedrainage worden ingezet bij acné.